Lielbritānijas Karaliskā pasta (Royal Mail) darbinieki ceturtdien sāk pirmo no diviem vispārējiem 24 stundu streikiem, kas tiek rīkoti, protestējot pret zemu atalgojumu un darbavietu skaita samazināšanu, vēsta "RIA Novosti".

Ceturtdien streikos korespondences šķirošanas centru darbinieki un šoferi, bet piektdien uz darbu nenāks darbinieki, kuri veic pasta sūtījumu savākšanu un piegādi.

Kopumā protesta akcijā piedalīsies aptuveni 120 000 cilvēku.

Sakaru jomas darbinieku arodbiedrība kritizē "Royal Mail" vadību par sniegto pakalpojumu apjoma samazināšanu un darbinieku atlaišanu.

Taču vadība aicina darbiniekus saprast, ka Lielbritānijas pasta dienests saskaras ar korespondences apjomu kritumu un tam ir nepieciešama reorganizācija.

Streikotāju vietā jau ir pieaicināti aptuveni 30 000 pagaidu darbinieku.

Lielbritānijas Karaliskais pasts ir valsts uzņēmums. 2006. gada 1. janvārī tas zaudējis savu 350 gadu ilgo monopola stāvokli, taču joprojām paliek par lielāko piegādātāju, apkalpojot 99% pasta sūtījumu līdz 350 gramiem. Lielākos sūtījumus nodrošina virkne privātuzņēmumu.

Ik dienu "Royal Mail" apkalpo 27 miljonus britu mājsaimniecību, piegādājot tām vidēji 84 miljonus pasta sūtījumu dienā. Uzņēmums nodarbina 193 000 cilvēku vairāk nekā 14 000 pasta nodaļās visā valsts teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!