Foto: AFP/Scanpix
Nav "pamatota iemesla", kāpēc Romas katoļu baznīcas pāvestam Benediktam XVI būtu jāatkāpjas saistībā ar skandālu par pedofilijas gadījumiem baznīcas institūcijās, uzskata Vestminsteras arhibīskaps Vinsents Nikolss.

"Pāvests neatkāpsies. Patiesībā nav pamatota iemesla viņam tā rīkoties. Gluži pretēji - viņš vairāk par citiem ir pret to (pārkāpumiem) cīnījies," britu raidsabiedrībai BBC svētdien sacīja Anglijas un Velsas katoļu līderis.

Arī Vatikāns noraidījis pret pāvestu vērstos apvainojumus bezdarbībā un skandāla noklusēšanā.

Lai gan daži novērotāji pauduši uzskatu, ka Benediktam XVI nāksies atkāpties, šāda iespēja tiek uzskatīta par maz ticamu, jo pāvests tiek apstiprināts uz mūžu un pēdējo 2000 gadu laikā ir atkāpušies tikai divi pāvesti. Tas noticis 1294. un 1415.gadā.

"Kas attiecas uz kardināla Racingera lomu, viņš nebija saistīts ar skandāla piesegšanu," norāda Nikolss, minot pāvesta iepriekšējo titulu.

Kā jau ziņots, ar bērnu seksuālu izmantošanu katoļu baznīcas institūcijās saistīti skandāli pēdējā laikā uzliesmojuši Īrijā, Austrijā, Nīderlandē Šveicē un ASV. Pāvests vēstulē jau atvainojies par Īrijas garīdznieku nodarījumiem, taču cietušās personas uzstāj, ka tas nav pietiekami, lai apturētu pieaugošo skandālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!