Lietuvas valdība ieteiks Seimam precīzāk reglamentēt uzraudzību un kontroli pār patēriņa kredītu izsniegšanu, trešdien vēsta Lietuvas radio un televīzijas ziņu portāls "lrt.lt".

Likumprojektā, kas tiks iesniegts parlamentam, ietverti patēriņa kredītu izdošanas nosacījumi, prasības attiecībā uz informāciju, kas sniedzama par šādiem kredītiem, reglamentēti kredīta devēju un starpnieku pienākumi un atbildība, kā arī viņu uzraudzība. Kā uzskata valdība, tas var palīdzēt samazināt šobrīd piedāvātās kredītu cenas un paaugstināt banku darbības efektivitāti.

Šis likumprojekts nenosaka patēriņa kredītu minimālās robežas, tādējādi tā darbības lokā nonāktu arī tā dēvētie ātrie kredīti, kuru izdošanas kontroli pašreizējie likumdošanas akti nereglamentē.

Turklāt ieteikts ieviest vēl vienu jauninājumu - paredzēt kredīta ņēmēja tiesības 14 dienu laikā atteikties no patēriņa kredīta līguma, ļaujot cilvēkiem arī pēc līguma sastādīšanas pētīt tirgu un, iespējams, izraudzīties labāku piedāvājumu, lai gan kredīta ņēmējam paliktu pienākums atdot jau piešķirto kredītu un samaksāt procentus par laiku no tā saņemšanas līdz atdošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!