Foto: DELFI.lt
Svētdien, 5. martā, mīklainos apstākļos Lietuvā pazudusī Ieva Strazdauskaite atrasta mirusi un aizturēti ir četri aizdomās turamie, piektdien īpaši sasauktā preses konferencē paziņojis Lietuvas policijas ģenerālkomisārs Lins Pernavs.

"Policijai beidzot ir izdevies noskaidrot notikušā apstākļus. Šobrīd ir aizturēti četri aizdomās turamie. Diemžēl, sievieti neizdevās atrast dzīvu. Viņa tika atrasta nogalināta Ķedaiņu rajonā," Pernavu citē portāls "delfi.lt".

Pēc policijas teiktā, esot apstiprinājusies izmeklēšanas versija par sievietes nolaupīšanu, bet uzbrukuma iemesls bijusi dārgā automašīna - "Audi A7".

Sieviete esot iekļuvusi inscenētā ceļu satiksmes negadījumā, kura laikā Strazdauskaite un viņas automobilis tika nolaupīti. "Mūsu rīcībā esošie dati liecina, ka sieviete nogalināta tajā pašā vakarā," izteicies Pernavs.

Sievietes līķis tika atrasts ierakts zemē.

Aizturētie ir 23 līdz 26 gadus vecas personas, kas iepriekš tikuši sodīti par zādzībām, laupīšanu un sabiedriskās kārtības traucēšanu, atklājusi policija, kas pateicas sabiedrībai par aktīvu iesaistīšanos pazudušās meklēšanā ar ziņojumiem. Pagaidām neesot apstiprinājusies informācija, ka aizdomās turamie bijuši ģērbušies policijas formā.

Plašāku informāciju par aizdomās turamo aizturēšanu komisārs sniegt atteicās, taču atzina, ka vainīgo varētu būt vairāk.

Pernavs noliedzis, ka policija būtu ziņojusi par sievietes mantām, kas varētu izraisīt uzbrucēju interesi, tas liek uzskatīt, ka noziedzniekus interesējusi viņas mašīna.

Kā ziņojām, Strazdauskaites māte izsludinājusi 10 tūkstošus eiro lielu atlīdzību par noderīgu informāciju, kas palīdzētu sievieti atrast.

Strazdauskaite svētdien pulksten 16.30 ar savu auto devusies ceļā no Pluņģes uz Viļņu, taču galapunktā tā arī nav ieradusies. Nākamajā dienā likumsargi atraduši viņas automobili "Audi", trešdien arī viņas mobilo telefonu, taču pašu Strazdauskaiti atrast neizdevās līdz piektdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!