Pirmdien Kibartaju robežpunktā no Kaļiņingradas apgabala ieradies pasažieru vilciens ar padomju simboliku. Robežsargi brīdinājuši, ka gadījumā, ja šī simbolika netiks noņemts, sastāvs Lietuvā ielaists netiks.

"Brauca vilciens ar padomju simboliku. Mēs to neielaidām valstī, pirms simbolika nebija noņemta," portālam "Delfi.lt" apstiprinājis Lietuvas Valsts robežas apsardzes dienesta priekšnieks Gedrus Mišutis.

Viņš paskaidrojis, ka tas bijis speciāla pasūtīja vilciens un ierastās vagonu numerācijas vietā katra vagona logā rēgojās pa plakātam.

Savukārt restorāna vagona logs bijis izgreznots īpaši daiļi - tajā bija ierakstīts gan vilciena maršruts, gan vagona mērķis, gan īpašā norāde, ka tas ir "Piemiņas vilciens" (attēlā).

Lietuviešu robežsargi brīdinājuši reisa priekšnieku, ka Lietuvā ir aizliegts demonstrēt padomju simboliku; pretējā gadījumā sastāvam būs liegta iespēja šķērsot valsts robežu. Reisa priekšnieks situāciju esot sapratis, tāpēc plakāti drīz vien novākti.

Vilcienā braukuši vairāk nekā 200 pasažieri. Gandrīz visi viņi bijuši Krievijas pilsoņi, un visiem viņiem bijuši robežas šķērsošanai nepieciešamie dokumenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!