Foto: Publicitātes foto

Lietuva, kas no ASV iegādāsies kaujas bezpilota lidaparātus "Switchblade", papildu dronus saņems kā palīdzību, portālam "Delfi.lt" sacījis Lietuvas aizsardzības viceministrs Viļus Semeška.

"Runājot par "Switchblade", lēmums jau ir pieņemts un mēs gaidām līgumu at ASV. Mums jau ir apstiprinājums, ka varam saņemt šo tehnoloģiju, un mēs par to ļoti priecājamies. Turklāt amerikāņi ir teikuši, ka viņi mūs atbalstīs ar kaujas bezpilota lidaparātiem un mēs kā palīdzību saņemsim papildu kaujas dronus," Semeška teicis otrdien publicētajā intervijā.

"Es negribētu teikt, cik [papildu kaujas bezpilota lidaparātu mēs saņemsim], tas patiešām nebūs mazs skaits, tie tiks nodoti speciālajiem spēkiem. Tā ir īpaša dāvana, un es teiktu, ka tā ir īstajā laikā," klāstījis Lietuvas aizsardzības viceministrs.

Aprīlī Lietuva paziņoja, ka dažu nākamo gadu laikā plāno par vairāk nekā miljardu eiro pirkt bruņojumu no ASV un Vācijas.

Prettanku aizsardzības uzlabošanai plānots no ASV iegādāties kaujas bezpilota lidaparāta sistēmas "Switchblade", kas ļauj iznīcināt ienaidnieka kaujas transportlīdzekļus 40 kilometru attālumā.

Tāpat no ASV tiks iepirktas papildu vidējas darbības rādiusa prettanku sistēmas "Javelin". Tiks iepirkti arī jauni radari, četri plašas pielietojamības helikopteri "UH-60M", kā arī visurgājēji transportlīdzekļi un bezpilota lidaparāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!