Lietuvas ģenerālkonsuls Kaļiņingradā Viktors Baublis iesniedzis apgabala vadībai notu, kurā lūgts paskaidrot, kāpēc Lietuvai netiek ziņots par nelaimē nonākušiem šīs valsts pilsoņiem.
Lēmums par šādas notas iesniegšanu tika pieņemts, kad noskaidrojās, ka desmit dienas pirms tam sašautais Svetlogorskas uzņēmējs Vladimirs Juhņevičs ir Lietuvas pilsonis. Uzņēmējam, kas nodarbojas ar greznu dzīvokļu celtniecību Baltijas jūras piekrastē un dzīvo Kaļiņingradas apgabalā jau 17 gadus, tika uzbrukts gaišā dienas laikā.

Lietuvas premjerministrs Ģedimins Ķirķils paudis cerību, ka nota pamudinās Krievijas tiesībsargāšanas iestādes pievērst uzmanību šiem jautājumiem.

Kā pastāstījis Baublis, joprojām nav nekādu ziņu arī par lietuviešu uzņēmēju Staņislovu Jucju, kas aprīlī pazuda Kaļiņingradā. Kad Lietuvas Ārlietu ministrija pieprasīja sniegt par šo lietu jebkādu informāciju, tās izmeklēšanu savā uzraudzībā pārņēma Krievijas Federācijas ģenerālprokuratūra.

Ķirķils kritizējis Kaļiņingradas varas iestādes par to, ka Lietuvas diplomāti par uzbrukumu Juhņevičam netika informēti. "Tas obligāti jādara visām valstīm, kuras ir parakstījušas līgumu par tiesisko palīdzību," norādījis premjers.

Kaļiņingradas prokurori paziņojuši, ka aizturēts 36 gadus vecs Kaļiņingradas iedzīvotājs, kas tiek turēts aizdomās par šaušanu uz Juhņeviču. Aizturēšanai pierādījumu pieticis, bet tagad tiek darīts viss, lai pierādītu, ka viņš tiešām šāvis uz lietuviešu uzņēmēju.

Pirms dažām nedēļām Kaļiņingradā pazuda vēl viens uzņēmējs - Krievijas pilsonis, kas veda no Lietuvas mēbeles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!