Lietuvā kāds biznesmenis pasūtījis 250 000 eiro (175 700 latu) vērtu mobilo telefonu "Vertu", taču piezvanīt ar šo aparātu, kas inkrustēts ar briljantiem, viņš varēs tikai ap Jaungadu.
"Lietuvā pieprasījums pēc telefona aparātiem, kas izgatavoti pēc modes dizaineru skicēm un izrotāti ar zeltu un briljantiem, pārsniedz pieprasījumu, un tāpēc mūsu ekskluzīvajam klientam pasūtījums būs jāgaida līdz decembrim," teica prestižo telefona aparātu tirdzniecības firmas "Laimes takas" direktors Anatolijs Ļebedenka. Šogad tiks izgatavoti tikai astoņi šādi aparāti. Tos pasūtījuši klienti no Londonas, Milānas, Parīzes, Tokijas un Lietuvas.

Vēl 400 lietuviešu iegādājušies mobilos telefonus, kas maksā 4200 eiro vai vairāk. Patlaban salonā "Laimes takas" var brīvi nopirkt aparātu no baltā zelta par 40 000 eiro.

Modeli "Vertu" ražo kompānijas "Nokia" filiāle, taču ekskluzīvie telefoni no tehniskā viedokļa ir diezgan vienkārši un nav apgādāti ne ar fotokameru, ne ar MP3 atskaņotāju. "Šāda telefona īpašnieka ekskluzīvo statusu uzsver nevis tehniskais līmenis, bet tieši apdare, zelts un briljanti," sacīja firmas direktors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!