Lietuvas prezidents Valds Adamkus parakstījis dekrētu, kas paredz piešķirt apbalvojumu "Par dzīvības glābšanu" sešus gadus vecajai Evelīnai Urniežūtei no Klaipēdas rajona Purmaļu ciema, kas izglābusi no ugunsgrēka divas savas mazākās māsiņas.
Evelīna un viņas vecāki uzaicināti uz Lietuvas Neatkarības dienas svinību pasākumiem Viļņā, kuru laikā viņai tiks pasniegts valsts apbalvojums.

Ugunsgrēks vienstāva daudzdzīvokļu mājā izcēlās kādā pagājušā gada oktobra vakarā. Dzīvoklī tobrīd atradās tikai Evelīna ar abām māsiņām - četrgadīgo Modestu un desmit mēnešus veco Deimanti. Meiteņu māte Rita Urnievičiene bija izgājusi sanest ūdeni.

Kā tika noskaidrots vēlāk, dzīvoklī bija aizdedzies televizors. Evelīnas saprātīgā reakcija palīdzēja novērst lielu nelaimi - viņa nogādāja abas mazās māsas pagalmā un pasauca kaimiņus, kas paspēja nodzēst liesmas jau pirms ugunsdzēsēju ierašanās.

Meitenes rīcība aizkustinājusi pat daudz pieredzējušos ugunsdzēsējus, un viņi piešķīruši Evelīnai savu atzinības balvu - divriteni.

Drīz pēc ugunsgrēka Lietuvas valdība no sava rezerves fonda piešķīra cietušajai ģimenei 20 000 litu (vairāk nekā 4400 latu) palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!