Lietuvas policisti nav ļāvuši Lietuvas eksprezidenta Rolanda Paksa radikālajam atbalstītājam Sauļum Oželim bloķēt automaģistrāli, kas ved uz Krievijas Kaļiņingradas apgabalu.
Policisti aizturēja Tauraģes rajona padomes locekli Oželi, kad viņš mēģināja organizēt autoceļa bloķēšanu.

Oželi nogādāja policijas komisariātā, taču viņš atteicās atbildēt uz jautājumiem. Policijas darbinieki Oželi atbrīvoja un plāno nopratināt nākamnedēļ.

Pēc policistu teiktā, Oželim neizdevās apturēt satiksmi uz autoceļa.

Radikālās Brīvības līgas aktīvists Oželis nesen izdeva šīs organizācijas biedriem "rīkojumu", kurā aicināja 14.maijā pie Tauraģes bloķēt starptautisko automaģistrāli Rīga-Sovetska.

Lai gan Ožeļa izdotajā "rīkojumā" tas tieši nebija norādīts, varēja tomēr noprast, ka ar autoceļa bloķēšanu radikālais aktīvists vēlas paust neapmierinātību par to, ka impīčmenta procesā no Lietuvas prezidenta amata atceltajam Paksam liegts kandidēt prezidenta pirmstermiņa vēlēšanās.

Ar plašsaziņas līdzekļu starpniecību izplatītajā "rīkojumā", kas bija adresēts Brīvības līgas biedriem un "lietuviešu nācijas patriotiem", Oželis apgalvo, ka "neskaidras izcelsmes grupējumi nodibinājuši Lietuvā diktatūru", "kuras jaunākais piemērs ir iepriekš formulēta nostādne par to, kas var kļūt par Lietuvas prezidentu".

Pirms dažiem gadiem Oželi jau sodīja par to, ka viņš sabiedriskā vietā, skanot nacistu maršam, saplēsa Izraēlas karoga imitāciju. Toreiz tiesa konstatēja, ka Oželis, atskaņojot maršu, traucējis sabiedrisko mieru un kārtību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!