Lietuvas prezidentam Valdam Adamkum šīs nedēļas sākumā veikta nierakmeņu operācija. Šo informāciju Lietuvas telekompānijas TV3 ziņās apstiprinājis arī prezidenta personīgais ārsts Remigijs Nargela.
Operācija Adamkum veikta otrdien, taču prese par to nebija informēta.

Tas, ka valsts vadītājam jāveic operācija, noskaidrojies otrdienas vakarā, kad viņš ieradies Viļņas universitātes slimnīcā uz veselības pārbaudi.

Nierakmens Adamkum tika konstatēts jau jūlija beigās, kad viņam veica veselības pārbaudes pēc aklās zarnas operācijas. Toreiz ārsti apgalvoja, ka prezidentam nebūs nepieciešama operācija, un ka akmeni izdevies izšķīdināt ar medikamentu palīdzību.

Pēc speciālistu teiktā, nierakmeņu likvidēšanas operācijas parasti notiek zem narkozes un ilgst aptuveni pusstundu.

Tomēr Adamkus ceturtdien Lietuvas valsts telekanāla LTV ziņu raidījumā "Panorama" sacīja, ka operācija veikta bez narkozes un bijusi pavisam īsa.

Trešdien un ceturtdien prezidents jau pildīja darba pienākumus.

74 gadus vecā Adamkus veselības stāvoklis pēkšņi pasliktinājās šopavasar. Jūnija sākumā viņam veica acs tīklenes operāciju, bet pēc tam viņam izgrieza aklo zarnu.

Pirms pāris nedēļām Adamkus presei pavēstīja, ka veselības stāvoklis viņam atļaus atkārtoti balotēties Lietuvas prezidenta vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!