Lietuvas zaļie apsūdz kompāniju "Lietuva Statoil" vandālismā un piedāvā visiem dabas mīļotajiem neizmantot šīs kompānijas pakalpojumus, kamēr tā "nemainīs savu izturēšanos pret dabu un Lietuvas iedzīvotājiem".
Lietuvas Zaļo kustībā (LZK) aģentūru BNS informēja, ka naktī uz otrdienu kompānija "Lietuva Statoil" Druskininkos nocirtuši priedes. Šajā vietā kompānija gatavojas celt degvielas uzpildes staciju.

Lietuvas zaļie novērtējuši tādu "Statoil" rīcību "kā vandālisma aktu, kas uzsver necieņu pret dabu un Lietuvas iedzīvotājiem".

"Tieši pret tādu starptautisko kompāniju rīcību protestē globalizācijas pretinieki visā pasaulē," teikts LZK presei izplatītajā ziņojumā.

Savukārt "Lietuva Statoil" paziņoja, ka šajās dienās nav pasūtījusi nocirst kokus Druskininkos, kur plānots būvēt degvielas uzpildes staciju.

Kompānijas vadība apgalvo, ka tā ir bijusi Druskininku pašvaldības iniciatīva, kurai pēc sadarbības līguma parakstīšanas ar "Lietuva Statoil" ir jāsagatavo zemes platība celtniecībai.

"Mēs zinājām, ka ar celtniecības sākumu būs jānocērt daži koki. Tādēļ līgumā ar pašvaldību paredzēts, ka "Lietuva Statoil" kompensēs visu koku nociršanu, kā arī iestādīs kokus citās vietās," teikts "Lietuva Statoil" menedžera Jona Soka presē publicētajā paziņojumā.

Otrdienas vakarā Druskininkos ir paredzēts ierasties vides aizsardzības ministram Arūnam Kundrotam, kuram, pēc zaļo vārdiem, ir jānoskaidro, cik likumīga bijusi koku izciršana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!