Lietuvas aviokompānijas "Lietuvos aviolinijos" (LAL) īpašā komisija konstatējusi, ka Izraēlas aviokompānija "El Al" rupji pārkāpusi lidmašīnu apkalpošanas noteikumus Telavivas lidostā un izteikusi pretenzijas par pienākumu neizpildīšanu.
LAL īpašā komisija izmeklēja Telavivas Ben Guriona lidostā notikušo incidentu pēc tam, kad viens no lidostas darbiniekiem Izraēlas presē paziņoja, ka izglābis no nelaimes LAL lidmašīnu.

Lidostas darbinieks laikrakstam "Maariv" pastāstīja, ka pasviedis zābaku zem Lietuvas lidmašīnas "Boeing 737" šasijas, lai to apstādinātu, jo nedarbojošos bremžu dēļ tā virzījās uz ceļa pusi, kur valdīja dzīva satiksme.

LAL ģenerāldirektors Ķēstutis Aurīla pēc iepazīšanās ar komisijas slēdzienu sacīja aģentūrai BNS, ka "El Al" lidostas pakalpojumu dienests rupji pārkāpis lidmašīnu apkalpošanas noteikumus, laikā nepaliekot zem lidmašīnas šasijas īpašos bremzēšanas klučus.

Aurīla sacīja, ka LAL necieta materiālos zaudējumus, tāpēc aviokompānija nepieprasīs finansiālu kompensāciju no "Al El", taču pieprasa, lai Izraēlas aviokompānija turpmāk izpildītu savus pienākumus Lietuvas lidmašīnu apkalpošanā.

LAL pārstāvji apgalvo, ka 6.augustā pēc nolaišanās Telavivas Ben Guriona lidostā Lietuvas čārterreisa lidmašīnas "Boeing 737" apkalpe pusstundu gaidījusi, kad lidostas darbinieki paliks bremzējošos klučus zem lidmašīnas šasijas un piebrauks pasažieru traps.

Aurīla sacīja, ka šobrīd vairs nevar objektīvi novērtēt, vai tiešām lidmašīna tobrīd virzījās uz šosejas pusi, bet pagaidām neviens cits izņemot to, kurš sevi nodēvēja par lidmašīnas glābēju, nav apstiprinājis, ka laineris ir kustējies. To noliedz arī lidmašīnas apkalpe.

LAL apgalvo, ka aviolainera bremzes bijušas kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!