Foto: Delfi.lt kolāža
Pēc piecu dienu ilgiem meklējumiem Lietuvā piektdien atrastas Ievas Strazdauskaites mirstīgās atliekas, līdz ar to gaismā nāk arvien vairāk faktu slepkavības lietā, sestdien ziņo "Delfi.lt".

Tikai piektdien tika atrasts 26 gadus vecās sievietes līķis, kas bija ierakts zemē. Par to aizturēti nu jau seši aizdomās turamie.

Sākotnēji piektdien policija ziņoja, ka aizturēti četri vīrieši vecumā no 23 līdz 26 gadiem. Savukārt sestdien likumsargi norādījuši, ka aizdomās turēto skaits pieaudzis līdz sešiem. Pēdējie divi, kas aizturēti par Strazdauskaites slepkavību, ir gados vecāki vīrieši, atzīmē medijs. Neoficiāla informācija liecina, ka viņi ir jau iepriekš aizturēto vīriešu tēvi.

Pēc "Delfi.lt" rīcībā esošās neoficiālas informācijas, visi seši aizdomās turētie ir romu izcelsmes vīrieši. Vīrieši dzīvojuši Ķedaiņu un Marijampoles apriņķī, sestdien paziņojuši likumsargi.

Medijs ziņo, ka viens no romu vīriešiem piektdien aizturēts Ķedaiņu tirgus laukumā.

Likumsargi piektdien nākuši klajā ar paziņojumu, ka aizturētie vīrieši iepriekš tikuši sodīti par zādzībām, laupīšanu un sabiedriskās kārtības traucēšanu.

Piektdienas vakarpusē policija likusi ugunsdzēsējiem pārmeklēt ūdenstilpnes Ķedaiņu rajonā, kur, iespējams, varētu būt slepkavības pierādījumi. Vēl naktī no piektdienas uz sestdienu turpinājušies meklēšanas darbi.

Sākotnējā informācija liecina, ka slepkavas nebija plānojuši uzbrukt tieši Strazdauskaitei. Viņus interesējusi tikai viņas dārgā automašīna "Audi A7", norāda medijs. Tiesa, pēc tam uzbrucēji nolēmuši sievieti nolaupīt.

Kā vēsta informācija "Audi.lt" mājaslapā, "Audi A7" maksā 52 880 eiro. Atkarībā no transporta līdzekļa dažādajām ekstrām un jaudas, tā cena var pieaugt līdz pat 80 tūkstošiem eiro. Dažus gadus vecs šādas markas automobilis maksā no 40 līdz 45 tūkstošiem eiro.

Policija norāda, ka uzbrucēji sievietes vadīto automašīnu inscenētā ceļu satiksmes negadījumā apstādinājuši netālu no Elektrēniem. Pēc tam Strazdauskaite un viņas automobilis tika nolaupīti. Kad uzbrucēji iebraukuši Jonavas rajona Žeimijos, viņi nogalināja Strazdauskaiti, vēsta "Delfi.lt".

Varas iestāžu pārstāvji pagaidām nesniedz informāciju par to, kā sieviete nogalināta. Amatpersonas vien norāda, ka uz viņas ķermeņa bijuši vairāki ievainojumi. "Delfi.lt" ziņo, ka uz Strazdauskaites ķermeņa nav bijušas durtas vai šautas brūces.

Uzbrucēji sievietes līķi ar "Audi A7" aizveduši uz Ķedaiņu rajonu, kur to aprakuši. Sestdien policija precizējusi, ka sieviete aprakta Ķedaiņu lidlauka teritorijā.

Sestdien policija pārmeklē lidlauka teritoriju, kur tika aprakta Strazdauskaite. Lai atrastu pierādījumus, meklēšanas darbos iesaistīti kinologu suņi.

"Delfi.lt" atgādina, ka sievietes ķermenis piektdien tika atrasts aptuveni 30 kilometrus no vietas, kur likumsargi sākotnēji atrada viņas auto.

Slepkavas bija plānojuši savākt "Audi A7", bet tas viņiem neizdevies, jo policija to atradusi pirmā, vēsta "Delfi.lt".

Svētdien prokuroratūra vērsīsies tiesā ar lūgumu aizdomās turētos arestēt, informē medijs.

"Tagad ir skaidrs, ka ideja par slepkavību bija radusies spontāni. Mēs varam ar nožēlu apgalvot, ka tik un tā mēs neko nevarētu darīt, lai glābtu vai kā citādi izmainītu notikušo," piektdienas vakarpusē intervijā raidorganizācijai LRT sacīja sacīja Lietuvas policijas ģenerālkomisārs Lins Pernavs.

"Līdz pat pēdējam brīdim mēs ticējām, ka cerība vienmēr mirst pēdējā. Taču mēs nevarējām iedomāties, ka situācija varētu izvērsties tik traģiski," Pernava sacīto citē LRT.

Lietuvas policijas ģenerālkomisārs norādījis, ka plašāka informācija par notikušo tiks sniegta tuvākajās dienās.

"Tā kā pašlaik notiek izmeklēšana, es nevaru sniegt plašākas notikušā detaļas. Aizdomās turētie tiks nopratināti. Tad mēs skatīsimies pārējo," apgalvoja Pernavs.

"Varbūt mums jārunā nevis par to, kas nogāja greizi, par nolaupīto automašīnu, bet gan par sistemātiskām problēmām mūsu sabiedrībā un valstī," uzsvēra Pernavs.

Kā ziņojām, Strazdauskaites māte bija izsludinājusi 10 tūkstošus eiro lielu atlīdzību par noderīgu informāciju, kas palīdzētu sievieti atrast.

Strazdauskaite svētdien pulksten 16.30 ar savu auto devusies ceļā no Pluņģes uz Viļņu, taču galapunktā tā arī nav ieradusies. Nākamajā dienā likumsargi atraduši viņas automobili "Audi", trešdien arī viņas mobilo telefonu, taču pašu Strazdauskaiti atrast neizdevās līdz piektdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!