Lietuvā turpinās visu valsti satricinājušās slepkavības izmeklēšana. Ievas Strazdauskaites slepkavībā aizdomās turētā vīrieša bijušais cīņas sporta treneris portālam "Delfi.lt" sacījis, ka "nevar iedomāties, ka viņš to varētu izdarīt. Esmu šokēts!"

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka svētdien Viļņas pilsētas rajona tiesa četriem no sešiem vīriešiem, kuri tiek turēti aizdomās par 26 gadus vecās Strazdauskaites nogalināšanu, par drošības līdzekli piemērojusi trīs mēnešu arestu. Viens no šiem vīriešiem, kuriem piespriests trīs mēnešu arests tiek identificēts kā Kedaiņos dzīvojošais "K.B.".

Medijs, atsaucoties uz vīrieša paziņām, raksturo, ka aizturētais "K.B.", kas svētdien stājies tiesas priekšā, ir ļoti pieklājīgs, kārtīgs un izpalīdzīgs vīrietis. Tiesa, netrūkst arī tādu, kas apgalvo, ka vīrietim paticis grezns dzīvesveids.

Vīrieša paziņas stāsta, ka "K.B." vairākus gadus apmeklējis sporta zāli, kā arī aizrāvies ar cīņas sportu. Tāpat viņam bijusi svarīga sava izglītība. "Pāris gadus atpakaļ es biju viņa treneris. Es viņam biju ne tikai kā treneris, bet arī skolotājs," apgalvojis vīrietis. " "K.B." bija ļoti pieklājīgs bērns. Ja kāds man teiktu, ka viņš to [slepkavību] ir izdarījis, es tam nevarētu noticēt, bet, diemžēl, fakti rāda ko citu," teic treneris.

"Viņš ļoti labi sadzīvoja ar citiem bērniem, ienaidnieku viņam nebija. Nerīkoja nekādus konfliktus, vismaz es neko tādu nemanīju," stāsta treneris, kurš uzteic arī puiša izpalīdzīgumu. "Ja vajadzēja kaut ko palīdzēt - viņš nekad neatteica savu palīdzību. Skolotāji augstu novērtēja viņa godīgumu un pieklājību. "K.B." vienmēr bija laipns, vienmēr atvadījās. Viņš izstaroja labestību," tā aizturēto vīrieti raksturo viņa bijušais skolotājs.

"Delfi.lt" trenerim vaicāja arī par to, vai viņš nepieļaujot domu, ka romu tautības ģimene aizrāvusies ar narkotikām. Savukārt treneris noliedzis, ka "K.B." lietojis apreibinošās vielas. "Viņš bija ļoti sportisks un spēcīgs vīrietis. Viņš arī bija psiholoģiski spēcīgs un dzīvespriecīgs," sacīja treneris, kurš arī vēlreiz uzsvēris, ka "K.B." noteikti nav lietojis narkotikas.

Kedaiņos dzīvojošie arī uzsvēruši, ka "K.B." vienmēr ļoti piedomājis pie sava izskata. "Jā, viņam vienmēr bija svarīgs savs izskats. Viņam patika skaisti ģērbties un labi izskatīties. Iespējams, ka viņš pat mazgājās trīs reizes dienā," pieļāva treneris.

Taujāts par to, kāds tad bijis "K.B." dzīvesveids, treneris norādīja, ka viņš par to daudz nezinot. "Zinu vien to, ka viņa māsa devās uz Lielbritāniju, lai strādātu," apgalvoja treneris.

Medijs vēsta, ka romu ģimene nav dzīvojusi nedz ļoti labi, nedz arī slikti. Tiesa, kaimiņi atklāj, ka ģimene distancējusies no kaimiņiem raksturīgajām attiecībām, tāpēc arī daudz nezinot par viņiem. Kaimiņi arī norādījuši, ka nezinot, ko ģimene darījusi, kā arī to, kur strādājusi. Viņi vien sacījušii, ka blakus "K.B." mājai bijusi garāža.

Kaimiņi arī pamanījuši, ka "K.B." ģimene bieži mainījusi mašīnas. "Mainīja tās kā zeķes. Viņiem bija "Lexus", kā arī "BMW"," atminējušies kaimiņi. Tiesa, kaimiņi norādījuši, ka jau pāris gadus ģimene nav izmantojusi luksusa automašīnas.

Savukārt Lietuvas medijs "15min.lt", atsaucoties uz anonīmiem avotiem, vēsta, ka romu ģimenei interesējuši dārgi un grezni automobiļi. "15min.lt" informē, ka šī ģimene aizrāvusies ar automašīnu tirgošanu. Tiek pieļauts, ka Strazdauskaites slepkavām bijis arī līdzzinātajs, kurš nozagtās automašīnas pārdevis "melnajā tirgū".

Vietā, kur tika paslēpts un aprakts 26 gadus vecās sieviets līķis, pirmdien gulst svecītes, vēsta "Delfi.lt". Pirmdien medijs, atsaucoties uz Lietuvas kriminālpolicijas biroja vadītāja Rolanda Kišķa sacīto, informē, ka uz sievietes ķermeņa bijuši vairāki ievainojumi. "Visvairāk ievainojumu un sitienu pagaidām saskaitīts tieši uz galvas," sacīja Kišķis, kurš piebildis, ka Lietuvas tiesu medicīnas eksperti vēl nav paziņojuši oficiālo slēdzienu.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pēc piecu dienu ilgiem meklējumiem Lietuvā piektdien atrasts sievietes līķis, kas bija ierakts zemē. Sestdien policija precizējusi, ka sieviete aprakta Ķedaiņu lidlauka teritorijā. Likumsargi un izmeklētāji sestdien pārmeklēja lidlauka teritoriju, kur tika aprakta Strazdauskaite.

"Pašreizējā slepkavības hronika ir šāda - uzbrucēji sievietes vadīto automašīnu "Audi A7" inscenētā ceļu satiksmes negadījumā apstādinājuši netālu no Elektrēniem. Pēc tam Strazdauskaite un viņas automobilis tika nolaupīti. Pagaidām visa informācija liecina par to, ka sieviete nogalināta tajā pašā vakarā, kad tika nolaupīta," žurnālistiem sestdien sacījis Lietuvas policijas ģenerālkomisārs Lins Pernavs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!