Uz Beļģijas un Nīderlandes robežas ir atrasts sievietes līķis, kura novietojums sarežģī izmeklēšanu, jo nav skaidrs, kuras valsts policijai tā būtu jāveic.
Gados jauna Baltkrievijas pilsone, kas pagājušā gada aprīlī pazuda bez vēsts, pagājušajā nedēļā tika atrasta mirusi Beļģijas pilsētas Bārle-Hertogas mājā, kurai vienas durvis ved uz Nīderlandi, bet otras - uz Beļģiju.

Līķi atrada Beļģijas policija, un tiesnesis Beļģijas pilsētā Turnhoutā sāka izmeklēšanu. Tās gaitā atklājās, ka līķis patiesībā atrasts Nīderlandes teritorijā, tāpēc ceturtdien lietu sāka izmeklēt Nīderlande. Beļģijas izmeklētāji piekrita palīdzēt Nīderlandes veiktajā izmeklēšanā, tostarp attiecībā uz šo māju.

Lietu sarežģī fakts, ka Bārle-Hertoga veido anklāvu Nīderlandes teritorijā dažus kilometrus uz ziemeļiem no pārējās Beļģijas. Bārle-Hertoga robežojas ar Nīderlandes pilsētu Bārle-Nasavu.

Lai gan līķis atrasts Nīderlandes teritorijā, noziegums - ja tāds noticis - var būt izdarīts Beļģijā, sacīja Nīderlandes pilsētas Bredas prokuratūras pārstāvis.

Mirušās sievietes vīrs ir Nīderlandes pilsonis. Varas iestādes viņu meklē, lai nopratinātu šajā lietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!