Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien paziņoja par plānu nosūtīt federālos aģentus uz Čikāgas un Albukerkes pilsētām, lai apkarotu noziedzību, raksta aģentūra "Reuters".

"Šodien es paziņoju par federālo tiesībsargu pieplūdumu amerikāņu kopienās, kuras skāruši vardarbīgi noziegumi," norādīja Tramps, kurš iepriekš apsūdzējis Demokrātisko partiju pārstāvošos pilsētu mērus un štatu gubernatorus par to, ka viņi pieļauj kriminālo noziedzību.

"Šī asinsizliešana ir jāizbeidz, šī asinsizliešana beigsies," teica prezidents.

Preses konferencē, kurā piedalījās arī ASV ģenerālprokurors Viljams Bārs, Tramps paziņoja par programmas "Operation Legend" īstenošanu vairākās pilsētās. Programma paredz federālo aģentu dislocēšanu pilsētās, lai palīdzētu vietējām policijas vienībām cīnīties pret noziedzību.

Gan Čikāgas pašvaldības priekšsēdētāja Lori Laitfuta, gan Ņūmeksikas štata gubernatore Mišela Lujana Grišama pauda atbalstu federālo spēku piesaistīšanai, ja to uzdevums ir palīdzēt vietējiem tiesībsargiem. Abas politiķes gan iebilda pret federālo aģentu izmantošanu, lai izkliedētu protestus, kā tas noticis Portlendas pilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!