Foto: DELFI.lt
Kompānija "Orlen Lietuva" ir likvidējusi plīsumu naftas produktu vadā Polocka-Ventspils netālu no Latvijas robežas, un atsākusi dīzeļdegvielas piegādi no Baltkrievijas uz Latviju, piektdien informēja uzņēmumā.

"Orlen Lietuva" ražošanas direktors Viktors Vasilavičs pastāstīja, ka izplūdušās dīzeļdegvielas savākšana turpināsies pēc Jaunā gada, jo savākšanas darbus apgrūtina sliktie laika apstākļi.

Jau ziņots, ka otrdienas naktī no naftas kompānijas "Orlen Lietuva" Polockas-Ventspils cauruļvada 201.kilometrā pie Rokišķu rajona Brīzģu ciema, kas atrodas apmēram piecus kilometrus no Latvijas robežas, notika dīzeļdegvielas noplūde. Pēc Lietuvas Vides aizsardzības aģentūras vērtējuma, noplūdušas vismaz 500 tonnas dīzeļdegvielas.

Noplūdusī dīzeļdegviela ir piesārņojusi pushektāru lielu teritoriju, kā arī apūdeņošanas sistēmu un daļu no apūdeņošanas grāvja.

Latvijas Valsts vides dienesta vadītājs Vilis Avotiņš apliecināja, ka Lietuvas kolēģi ir informējuši par noplūdi, taču piesārņojums nav Latvijas pusē un tam arī nevajadzētu nonākt līdz Latvijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!