Foto: Itar-Tass/Scanpix
Nereģistrētās opozīcijas partijas "Cita Krievija" līdera Eduarda Ļimonova piekritēji svētdien nolēma viņu izvirzīt par Krievijas prezidenta kandidātu iniciatīvas grupas sapulcē Maskavā uz ielas, jo ir radušās problēmas ar šīs sapulces sarīkošanu telpās.

Ļimonova piekritēji svētdienas rītā netika ielaisti Maskavas viesnīcā "Izmailovo", lai gan viņi laikus bija samaksājuši divu zāļu nomas naudu. Viņiem pateica, ka šajās zālēs notiek remonts.

"Tā rezultātā mēs nolēmām rīkot iniciatīvas grupas sapulci uz ielas. Iniciatīvas grupas dalībniekus reģistrēs notārs autobusā, kas ir mūsu rīcībā," aģentūrai "Interfax" sacīja "Citas Krievijas" pārstāvis Aleksandrs Averins.

Ļimonovs pirms tam svētdien paziņoja, ka pie viesnīcas "Izmailovo", kur sapulcējušies viņu atbalstošie opozīcijas dalībnieki, esot piebraukuši seši autobusi ar policistiem.

Kad Krievijā sestdien notika protesta akcijas pret pārkāpumiem pagājušajā nedēļā notikušajās Valsts domes vēlēšanās, Ļimonovs ar vairākiem simtiem piekritēju sarīkoja mītiņu Revolūcijas laukumā Maskavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!