Krievijas Nacionālboļševistiskās partijas (NBP) līderis Eduards Savenko, kurš vairāk pazīstams ar savu literāro pseidonīmu Eduards Ļimonovs, otrdien tiks atbrīvots no apcietinājuma, paziņoja viņa advokāts Sergejs Beļaks.
Advokāts sacīja, ka ģenerālprokuratūra atteicās pagarināt Ļimonova apcietinājuma termiņu vēl par dažiem mēnešiem un otrdien viņš atstās Ļefortovas izmeklēšanas izolatoru.

Ļimonovam nesen tika izvirzītas jaunas apsūdzības - terorismā un nelikumīga bruņota formējuma izveidošanā. Par minētajiem noziegumiem Krievijas kriminālkodekss paredz brīvības atņemšanu līdz 20 gadiem.

Iepriekš viņu apsūdzēja tikai ieroču nelikumīgā iegūšanā, pārvadāšanā un glabāšanā.

Krievijas Federālais drošības dienests vairākās Krievijas pilsētās šā gada sākumā arestēja vairākus šīs ekstrēmistiskās partijas pārstāvjus, kurus apsūdzēja lielas automātisko ieroču, munīcijas un sprāgstvielu partijas nelikumīgas iegādes mēģinājumā. Šo krimināllietu izmeklēšanas gaitā iegūtā informācija ļāvusi par līdzdalībnieku uzskatīt arī partijas šefu Ļimonovu. 7.aprīlī viņu arestēja Altajā un ievietoja FDD izmeklēšanas izolatorā Ļefortovā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!