Foto: Itar-Tass/Scanpix
Pērn 7.septembrī lidmašīnas "JAK-42" aviokatastrofā bojā gājušo "Lokomotiv" hokejistu radinieki sagatavojuši iesniegumu Izmeklēšanas komitejai un Aizsardzības ministrijai ar lūgumu no jauna izmeklēt traģisko negadījumu, vēsta raidorganizācija BBC, atsaucoties uz avīzi "Izvestija".

Vēstules autori sauc par neobjektīvu Starpvalstu aviācijas komitejas (SAK) ekspertu slēdzienu par to, lidmašīna avarēja pilotu vainas dēļ, un prasa veikt jaunu izmeklēšanu, piesaistot militāros ekspertus no Aizsardzības ministrijas Lidojumu drošības dienesta.

"Atbildība par katastrofu ir uzvelta uz bojā gājušiem pilotiem, bet avārijas iemeslus tā arī nenosauca," avīze citē advokātu Igoru Trunovu, kurš pārstāv cietušo intereses. Advokāts pastāstījis, ka jau gatavojot prasību tiesā pret SAK. Prasība sagatavota, pamatojoties uz neatkarīgu ekspertu slēdzienu.

"SAK nav izdevīgi atrast tehniskos avārijas cēloņus, tāpēc par visu aviokatastrofu iemeslu tiek atzīts cilvēciskais faktors," avīze citē vienu no vēstules autoriem, lidotāju – izmēģinātāju Aleksandru Akimenkovu.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka 2011.gadā 7.septembrī, paceļoties no Jaroslavļas Tunošnas lidostas, avarēja Krievijas aviosabiedrības "Jak-servis" lidmašīna "JAK-42", kas veda uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēli Minskā Jaroslavļas komandu " Lokomotiv".

Avārijā dzīvību zaudēja 44 no 45 lidmašīnā esošajiem cilvēkiem – visa "Lokomotiv" komanda, tostarp arī Latvijas izlases hokejists Kārlis Skrastiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!