Lielbritānijas galvaspilsētas policija ierosinājusi slepkavību izmeklēšanas lietas par naktī uz piektdienu divos dažādos Londonas rajonos nodurtajiem diviem jauniešiem.

Kāds 18 gadus vecs jaunietis tika nāvējoši sadurts Leitonstonā Londonas austrumos iepretī Marilendas dzelzceļa stacijai. Viena no izmeklēšanas versijām šo slepkavību saista ar bandu noziedzību, teikts Metropoles policijas paziņojumā.

Policija vēsta, ka upuris sadurts krūškurvī un nogādāts Karaliskajā Londonas slimnīcā, kur īsi pēc ierašanās miris.

Skotlendjards arī ziņo, ka kāds 19 gadus vecs jaunietis nodurts pie degvielas uzpildes stacijas Vīldstonā Londonas ziemeļrietumos. Šis upuris miris notikuma vietā.

Vēl viens 19 gadus vecs jaunietis ar naža dūrienu ievainojumiem nogādāts slimnīcā Londonas rietumos, taču viņa stāvoklis tiek raksturots kā stabils.

Pagaidām neviens aizdomās turamais saistībā ar šiem uzbrukumiem nav aizturēts.

Savukārt naktī uz trešdienu Londonā tika sadurti vēl trīs pusaudži.

15, 16 un 17 gadus vecie zēni, kuriem otrdienas vakarā uzbruka jauniešu grupa, kas upurus sadūra krūtīs, tika pamesti Kingsroudā Činfordā. Lai gan divi no cietušajiem guvuši smagus ievainojumus, viņu dzīvībai briesmas nedraud.

Policija uzskata, ka cietušie bijuši kopā ar draugiem, kad pie viņiem pienākuši četri 18 līdz 20 gadus veci jaunieši.

"Notika strīds ar vienu no aizdomās turamajiem, kurš pēc tam sadūra 17 gadus veco upuri. Kad viņa draugi mēģināja palīdzēt, arī viņi tika sadurti," teikts Metropoles policijas paziņojumā.

Pagājušajā gadā vardarbīgos incidentos Londonā tika nogalināti 28 pusaudži, izsaucot valsts mēroga debates par jauniešu noziedzību, ielu bandām un par stāvokli, kādā atrodas britu sabiedrība.

Decembrī valdība paziņoja, ka policijas uzsāktā operācija auksto ieroču apkarošanai desmit "karstajos punktos" visā Anglijā guvusi ievērojamus panākumus, jo samazinājies gan saduršanas gadījumu skaits, gan to pusaudžu skaits, kas nēsā nažus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!