Londonai draud 2001.gada 11.septembra mēroga teroristu uzbrukums, trešdien paziņoja Lielbritānijas Leiboristu partijas priekšsēdētājs ministrs bez portfeļa Džons Rīds.
Rīda komentārs izskanēja laikā, kad vairāk nekā 400 kareivju jau otro dienu apsargā Londonas Hītrovas lidostu paaugstinātas trauksmes dēļ.

Uz jautājumu, vai kareivju izvietošana lidostas teritorijā nav pārspīlēta reakcija uz draudošo karu pret Irāku, Rīds atbildēja: "Tā nav spēle. Runa ir par tādas dabas briesmām, kādas noslepkavoja tūkstošiem cilvēku Ņujorkā".

"Es neizturos nopietni pret cilvēkiem, kuri teic, ka tā ir daļa no kaut kādas spēles," sacīja britu ministrs bez portfeļa.

Savukārt Lielbritānijas iekšlietu ministrs Deivids Blankets pastāstīja, ka valdības ministri pat apsvēruši iespēju slēgt Hītrovas lidostu, kas gadā apkalpo vairāk nekā 90 aviokompāniju un 64 miljonus pasažieru. Taču politiķi izlēmuši, ka šāda rīcība nozīmētu "teroristu uzvaru" un izraisītu katastrofālas sekas Lielbritānijas ekonomikai.

Sīkāka informācija par saņemtajiem terorisma draudiem netiek atklāta.

Taču tas, ka kareivji un policisti ir izvietoti uz rietumiem no lidostas, proti, virzienā, kurā lidmašīnas paceļas, liek domāt, ka varas iestādes bažījas par iespējamu uzbrukumu laineriem ar zeme-gaiss tipa raķetēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!