Londonas metro un pilsētas transporta sistēma piektdien atsākusi darboties pēc pilnīgas apturēšanas ceturtdien notikušo terora aktu dēļ.
Londonas transporta sistēmas operators "Transport for London" ("TfL") paziņoja, ka autobusi kursēs "gandrīz normāli" un strādās lielākā daļa metro.

"Būs dažas aizkavēšanās, un daļa metro nebūs atvērta," sacīja "TfL" preses pārstāvis.

No 12 metro līnijām septiņas strādās parastajā režīmā, divas būs slēgtas, bet pārējās ir iespējama vilcienu aizkavēšanās, aģentūrai "France Press" pavēstīja transporta kompānijas pārstāvji.

Londonas metro ik dienu 500 vilcienos pārvadā 2,5 miljonus cilvēku. Policija lūgusi iedzīvotājus apsvērt, vai viņiem ir nepieciešams piektdien doties uz darbu, kā arī aicināja būt modriem.

Apkārtne ap Raselskvēra laukumu, kur ceturtdien tika uzspridzināts divstāvu autobuss, joprojām ir slēgta, jo policija turpina izmeklēšanu sprādziena vietā.

Lai arī ir atcelta "sastrēguma nodeva", kas autovadītājiem jāmaksā, iebraucot Londonas centrā, šoferiem ieteikts atturēties no iebraukšanas pilsētas centrā.

Tā kā pēc sprādzieniem Londonas transporta sistēma tika apturēta, simtiem tūkstošu cilvēku bija spiesti kājām doties tālā ceļā uz mājām.

Kā jau ziņots, ceturtdienas rītā sastrēgumstundā Londonas metro un kādā autobusā eksplodēja četras bumbas. Pēc oficiālajiem datiem, teroristu uzbrukumos gāja bojā 38, bet ievainojumus guva vēl apmēram 700 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!