Kāds vīrietis sestdienas vakarā Londonas metro stacijā sadūra trīs cilvēkus, bet policija viņu aizturēja un izmeklē notikušo kā "terorisma incidentu", svētdien paziņoja Londonas policijas Pretterorisma pavēlniecība.

Incidents notika metro Centrālās līnijas Lītonstounas stacijā, kuras biļešu pārdošanas zālē izveidojās asiņu peļķe.

Vienīgo aizdomās turēto vīrieti policija savaldīja, nospiežot pie zemes, un kāds aculiecinieks sauca aizturētajam “Jūs neesat musulmanis". Notikušais tika fiksēts amatiera uzņemtā videoierakstā.

Uzbrukums notika nedēļā, kurā Lielbritānijas parlaments atbalstīja gaisa triecienu uzsākšanu pret džihādistu grupējumu “Islāma valsts” Sīrijā. Lielbritānija jau pirms tam veica gaisa triecienus pret šo grupējumu Irākā.

Cilvēku saduršanu Londonas metro izmeklē Pretterorisma pavēlniecība. “Mēs traktējam to kā terorisma incidentu,” paziņoja šīs pavēlniecības komandieris Ričards Voltons.

Policija saņēma izsaukumu uz metro staciju pēc ziņām, ka tur sadurti vairāki cilvēki. Vīrietis, kurš draudēja citiem cilvēkiem ar nazi, tika aizturēts un aizvests uz policijas iecirkni Londonas austrumos, kur viņš atrodas apcietinājumā.

“Viens vīrietis ir guvis nopietnus ievainojumus ar nazi, bet tie šajā stadijā netiek uzskatīti par dzīvību apdraudošiem. Divi citi cilvēki ir guvuši vieglus ievainojumus,” sacīja Voltons.

"Es aicinātu sabiedrību saglabāt mieru, bet būt uzmanīgai un modrai,” teica Pretterorisma pavēlniecības vadītājs.

Londonas Ātrās palīdzības dienests paziņoja, ka sniedzis medicīnisko palīdzību vienam sadurtam pacientam, kurš tika nogādāts uz slimnīcu.

Metro Centrālā līnija, kas šķērso Londonu, pēc šī incidenta tika slēgta vairākas pieturas uz austrumiem no Londonas dzelzceļa Liverpūles ielas stacijas. Tā ir galvenā Londonas virszemes dzelzceļa galastacija, kas apkalpo Austrumangliju un Londonas Stenstedas lidostu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!