Telavivas tiesa ceturtdien piesprieda kādas Izraēlas kompānijas vadītājam 30 mēnešu cietumsodu un 50 000 Izraēlas šekeļu (6 400 latu) naudas sodu par Kneseta locekļu un citu amatpersonu piekukuļošanu un viņu apgādāšanu ar akadēmiskajiem grādiem apmaiņā pret noteiktām naudas summām, informē ārvalstu masu mediji.
Ābrama Evena Hana vadītā kompānija bija Latvijas Universitātes un Bērlingtonas koledžas pārstāvis Izraēlā, raksta Haaretz Correspondent.

Aprīlī Telavivas tiesa nolēma, ka viņš ir vainīgs par bijušā Skolotāju apvienības vadītāja Ābrama Ben-Šabata un citu amatpersonu piekukuļošanu.

Evens Hens tika atzīts par vainīgu sazvērestībā ar mērķi veikt likumpārkāpumu un pieņemt kukuli, taču tiesa attaisnoja viņu apsūdzībā par bijušā ziemeļu rajona policijas priekšnieka Alika Rona un vēl piecu policijas amatpersonu piekukuļošanu.

Izmeklēšana pret Evenu Henu tika sākta pēc tam, kad viņš bija piešķīris studentiem atlaides par zināmiem pakalpojumiem viņa kompānijas labā.

1998.gada oktobrī Ben-Šabats uzsāka mācības Latvijas Universitātes Izraēlas nodaļā maģistra grāda programmā. Pēc diviem gadiem viņš saņēma dokumentu, kas apliecina viņa iegūto izglītību, bet Evens Hens viņu atbrīvoja no mācību maksas 23 000 Izraēlas šekeļu (2944 latu) apmērā gadā.

Apsūdzībās arī teikts, ka Evens Hens bija piekritis piešķirt stipendijas 90 000 Irākas šekeļu (11 520 latu) apmērā Demokrātiskajai arābu partijai, kuras dalībnieks bija viena no piekukuļotajām amatpersonām. Stipendiju saņēmējus izvēlējās pats politiķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!