Foto: AFP/Scanpix

Grupējuma "Luhanskas Tautas Republika" (LTR) kaujinieki veido jaunu "zemessardzi", kurai būs jāaizstāv vietējie iedzīvotāji no Krievijas kazaku uzbrukumiem, savā "Facebook" lapā raksta Ukrainas organizācijas "Informatīvā pretošanās" vadītājs Dmitro Timčuks.

"Luhanskas apgabala Perevaļskas apdzīvotajā vietā tiek veidota "zemessardze", kurai jāaizsargā iedzīvotāji no Krievijas kazakiem," raksta Timčuks.

Pēc "Informatīvās pretošanās" operatīvajiem datiem, tiek veidoti kontrolpunkti un pilsētā organizētas patruļas.

Iepriekš Timčuks ziņoja, ka otrdien kazaku grupējumi paziņojuši par "Kazaku Tautas Republikas" izveidošanu Donbasā un par to informējuši Sverdlovskas, Roveņku un Antracitas iedzīvotājus.

Savukārt trešdien Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes preses pārstāvis Andrijs Lisenko paziņoja, ka Donbasā izcēlušās bruņotas sadursmes starp LTR kaujiniekiem un "Donas kazakiem" par to, kurš kontrolēs metāllūžņu izvešanu uz Krieviju.

"Donbasā turpinās bruņotas sadursmes starp nelikumīgiem bruņotiem teroristu grupējumiem un krievu algotņiem par ietekmes sfēru pārdalīšanu," preses brīfingā Kijevā paziņoja Lisenko. "Turpinās bruņotas cīņas starp LTR kaujiniekiem un atamana Kozicina "Krievijas Donas karaspēka" kazakiem. Par kārtējo iemeslu konfliktiem kļuvusi dažādu bandu vēlme kontrolēt metāllūžņu vākšanu un izvešanu uz Krieviju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!