Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko ir ieradies Maskavā, lai trešdien tiktos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu pirmoreiz kopš viņu strīda jūnijā par abu valstu savienības nākotni.
Lukašenko tūlīt pēc ierašanās paziņoja, ka ir nevietā Krievijas masu mediju pieņēmumi par to, ka Putins esot nolēmis distancēties no autokrātiskā un neprognozējamā Baltkrievijas vadītāja.

"Starp Vladimiru Putinu un mani ir ļoti sirsnīgas attiecības, un katrs, kurš mēģinās mūs izšķirt, cietīs neveiksmi. Mēs esam pārāk nopietni, lai strīdētos par triviāliem jautājumiem," Lukašenko sacīja reportieriem.

Viņš piebilda, ka dodas uz sarunām Kremlī pilns ar idejām par to, kā beidzot padarīt efektīvu abu valstu savienību. "Es gribu īstenot iniciatīvu, saskaņā ar kuru Baltkrievijas cilvēki Krievijā un krievi Baltkrievijā netiek uzskatīti par ārzemniekiem. Šādas iniciatīvas ir ierosinātas pagātnē .. tomēr mēs vēl arvien uzskatām cits citu par ārzemniekiem," sacīja Lukašenko.

Baltkrievijas prezidents ir ieradies vienas dienas vizītē laikā, kad attiecības starp Maskavu un Minsku ir tik sliktas kā nekad agrāk un arvien vairāk izpaužas atšķirības starp Putina prorietumniecisko politiku un Lukašenko padomju stila valdīšanu.

Krievijā daudzi uzskata, ka Lukašenko cenšas panākt ciešāku savienību ar Krieviju, lai izglābtu Baltkrieviju no ekonomikas krīzes.

Saspīlējums pastiprinājās šonedēļ, kad Baltkrievija atņēma raidlaiku divām Krievijas radiostacijām un samazināja televīzijas raidījumu translācijas apjomu. Minska pēdējos mēnešos ir kritizējusi Krievijas televīzijas kanālus par objektivitātes trūkumu, atspoguļojot situāciju Baltkrievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!