Krievijas naftas kompānija "Lukoil" uzskata par nepieņemamiem Lietuvas koncerna "Mažeikiu nafta" ierosinātos sadarbības nosacījumus. To aģentūrai "Interfax" pavēstīja "Lukoil-Baltija" valdes priekšsēdētājs Ivans Paleičiks.
Pēc viņa vārdiem, "Lukoil" nav apmierināts ar "Mažeikiu nafta" priekšlikumiem attiecībā uz kopuzņēmumu pārvaldi.

""Lukoil" ir gatavs ienākt Lietuvā ar savu naftu, piedalīties tās pārstrādē un naftas produktu realizācijā, bet vienīgi kā līdztiesīgs partneris un nekad nekļūs par izejvielu piedēkli," uzsvēra Paleičiks.

Tomēr, pēc viņa vārdiem, Krievijas puse ir gatava atsākt sarunas ar "Mažeikiu nafta" un tās pārvaldītājkoncernu "Williams International", ja tiks saņemti priekšlikumi, kuru pamatā ir pušu līdztiesīgas sadarbības princips.

Komentējot ziņas, ka šā gada janvārī naftas pārstrādes apjoms Mažeiķos palielinājies, Paleičiks sacīja, ka "tā ir pagaidu parādība" un nenozīmē, ka Krievijas izejvielu piegādes palielināsies arī nākotnē.

"Varbūt notiks pretējais - "Lukoil" nebūs liekas naftas, jo kompānija pirmām kārtām piegādā naftu tiem partneriem, ar kuriem tai ir līgumattiecības," sacīja Paleičiks.

"Lukoil", "Mažeikiu nafta" un "Williams" pārstāvji 2000.gada maijā Londonā parakstīja nodomu protokolu, kas paredzēja līdz 2000.gada septembrim izveidot kopuzņēmumus sešu miljonu tonnu naftas piegādēm Lietuvai gadā un naftas produktu realizācijai Baltijas valstīs, NVS un Polijā. Tomēr attiecīgi līgumi līdz šim nav noslēgti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!