Foto: Publicitātes foto
Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Sasoli trešdien plenārsēžu zālē pasludināja 13. kino balvas "Lux" uzvarētāju – filmu "Dievs eksistē, viņa vārds ir Petrunja".

"[Eiropas Parlamentam] jāspēj nodot arī emocionāli vēstījumi, jālieto jauni saziņas veidi, un to mums ļauj darīt "Lux" kino balva. Mums jāizmanto iespēja pētīt tādus jautājumus kā imigrācija, tiesības uz veselības aprūpi, feminisms un politiskā ētika, kurām uzmanību pievērš "Lux" balvas izceltās filmas. (..) Mēs esam vienīgais Parlaments pasaulē, kas piešķir balvu kino nozarē. Mums ar to jālepojas," atzīmēja Sasoli.

Teonas Mitevskas filma "Dievs eksistē, viņa vārds ir Petrunja" ir Ziemeļmaķedonijas, Beļģijas, Slovēnijas, Horvātijas un Francijas kopražojums. Tā stāsta par jaunu sievieti bezdarbnieci, kura pareizticīgo reliģiskās ceremonijas laikā nejauši uzvar sacensībās par krustu. Viņai pēkšņi ir piekļuve reliģiskām tradīcijām, kuras parasti ir vīriešu privilēģija. Filma tiek uzskatīta par nozīmīgu ieguldījumu konservatīvo sabiedrību feminististu cīņā.

Filmas treileris:

Finālā iekļuva arī divas citas filmas:

  • Režisora Madsa Brjūgera "Hammaršelda neatklātā lieta"(Dānija/Norvēģija/Zviedrija/Beļģija).


  • Režisora Rodrigo Sorogojena "Valstība" (Spānija/Francija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!