Divi vācieši pirmdien Austrumvācijas pilsētā Magdeburgā guvuši ievainojumus kautiņā, kas izraisījies starp desmit vāciešiem un 20 afrikāņiem. Cietušie savainojumus spiesti ārstēt slimnīcā, bet policija turpina skaidrot incidenta apstākļus.
Nesaskaņas izcēlās pēc kāda 29 gadus veca afrikāņa no Kotdivuāras aizskarošām piezīmēm tramvaja pieturā pret diviem vīriešiem un divām sievietēm. Pret afrikāni vērsušies un sākuši vajāt pilsētas ielās desmit vācieši, kuru vidū bijuši arī labējie ekstrēmisti.

Afrikānis, kuram rokās bijusi smaga nūja, no sekotājiem paglābies kādā bārā, skaidroja policijā.

Kad viņš bāru atstāja, viņam no tuvējās interneta kafejnīcas pievienojās aptuveni 20 afrikāņu. Tad ar desmit sākotnējiem vajātājiem sācies kautiņš, kurā gūtos ievainojumus diviem vāciešiem vajadzēja ārstēt slimnīcā.

Jaunatnes vardarbība kļuvusi par centrālo tematu vairāku federālo zemju parlamentu priekšvēlēšanu kampaņās. Politiķi aicina nesaudzīgi vērsties pret varmākām, kas nereti pieder ieceļotāju kopienai.

Vēlēšanas, kas 27.janvārī notiks Hesenē un Lejassaksijā, bet Hamburgā 24.februārī, būs nopietns pārbaudījums kanclerei Angelai Merkelei, kuras vadītā kristīgo demokrātu un sociāldemokrātu koalīcija nāca pie varas 2005. gada novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!