Igaunijas kuģniecības kompānijas "Tallink" kuģis "Fantaasia" maijā sāks kursēt maršrutā starp Tallinu un Stokholmu, jo jaunais pasažieru kuģis "Romantika" sāks pārvadājumus starp Tallinu un Helsinkiem.
"Tallink" valdes priekšsēdētājs Ens Pants pirmdien sacīja, ka, pēc pašreizējiem plāniem, "Fantaasia" sāks kursēt starp Tallinu un Stokholmu no 22.maija.

Pērn jūras līnijā Tallina-Stokholma kursēja tikai viens kuģis "Regina Baltica", jo pasažieru prāmis "Baltic Kristina", kas agrāk darbojās šajā maršrutā, tika novirzīts līnijā Paldiski-Kapelskāra.

190 metru garais kuģis "Romantika", kas šobrīd tiek pabeigts Somijas kuģubūvētavā "Aker Finnyards", savu pirmo reisu veiks 15.maijā, iebraucot Tallinas, Helsinku, Stokholmas un Rīgas ostās.

Regulāru satiksmi starp Tallinu un Helsinkiem kuģis sāks 20.maijā.

"Tallink" ir parakstījis ar Somijas kuģubūvētavu opciju vēl viena kuģa būvei, kas nākotnē varētu kursēt starp Tallinu un Helsinkiem. "Mums ir rūpīgi jāizvērtē un jāapspriež iespējas, jo šādas lietas maksā diezgan daudz," pauda Pants.

Līdzās "Fantaasia" pašlaik starp Tallinu un Helsinkiem kursē "Tallink" pasažieru kuģi "Vana Tallinn" un "Meloodia". Turklāt pavasarī šajā līnijā pārvadājumus sāks arī divi "Tallink" ātrgaitas kuģi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!