Krievija Vladimira Putina laikā kļuvusi autokrātiska, un šobrīd, kad Putins no prezidenta kļuvis par premjerministru, viņš sācis vest savu valsti "pa ļoti kaitīgu ceļu", svētdien izteicies republikāņu kandidāts uz ASV prezidenta amatu Džons Makkeins.
"Mums jāpanāk, lai viņi uzvedas labāk," Makeins sacījis ABC televīzijai, atbildot uz jautājumu par saviem draudiem panākt Krievijas izslēgšanu no "Lielā astoņnieka", ja viņš novembrī tiktu ievēlēts par ASV prezidentu.

"'Viņa valdība - gan bijušais prezidents Putins, gan tagadējais premjerministrs Putins - ved savu valsti pa ceļu, ko es uzskatu par ļoti kaitīgu. Viņi kļuvuši autokrātiski," norādījis republikāņu kandidāts.

"Pavērojiet, kā Krievija rīkojusies beidzamo nedēļu laikā. Viņi samazināja naftas piegādi Čehijai, jo čehi vienojušies ar mums. Viņi padzinuši - vai piespieduši aiziet no Krievijas - [Lielbritānijas enerģētikas uzņēmumu] BP. Viņi joprojām dažādā veidā izdara spiedienu uz Gruziju. Viņi izdara spiedienu uz Ukrainu. Viņi bloķē ANO Drošības Padomes rīcību attiecībā uz Irānu," izteicies Makkeins.

"Mēs gribam panākt no Krievijas labāku uzvedību starptautiskajās attiecībās, un mums ir visas tiesības to sagaidīt," viņš piebildis. "Es darīšu visu, ko spēju, lai panāktu, ka viņi maina daudzas no savām uzvedības tendencēm, kas tiešām nelabvēlīgi ietekmējušas mieru pasaulē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!