Maskavas neatzītais Čečenijas (Ičkerijas) prezidents Aslans Mashadovs pirmdien noliedza savu saistību ar Čečenijas promaskaviskā prezidenta Ahmada Kadirova nogalināšanu.
Čečenu separātistu interneta mājas lapā "Chechenpress" ievietotajā paziņojumā Mashadovs uzsver, ka "nosoda jebkāda veida terorismu".

"Mēs ļoti labi saprotam, ka nāve un vardarbība nekad nekļūs par mūsu problēmu risinājumu," savā paziņojumā raksta Mashadovs.

"Mums ir pamatots iemesls aizdomām, ka šo terora aktu organizējuši okupantu specdienesti, lai likvidētu marionešu valdību, kas bija izsmēlusi pseidopolitiskā procesa resursus," uzskata Mashadovs.

Pēc čečenu separātistu līdera domām, Krievija par Čečenijas vadītāju iecels nākamo "Kadirovu", lai imitētu "politisko dialogu" ar čečenu tautu un radītu ilūziju par to, ka Čečenijas jautājumu iespējams atrisināt ar spēku.

Paziņojumā Mashadovs arī norāda, ka likumīgi ievēlētā Ičkerijas vadība vēlas sākt reālu civilizētu politisko dialogu ar Maskavu.

Kadirovs gāja bojā svētdien sprādzienā, kas notika Groznijas stadiona "Dinamo" centrālajā tribīnē, kad noritēja koncerts par godu 59.gadskārtai kopš uzvaras pār nacistisko Vāciju.

Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija paziņojusi, ka eksplodējis spridzeklis, kas bija ievietots zem sēdvietām stadiona centrālās tribīnes vidū, kuras bija atvēlētas augsta ranga amatpersonām.

Čečenijas Iekšlietu ministrijas pārstāvis telekanālam "Rossija" pavēstīja, ka spridzeklis bijis iepriekš ievietots stadiona sēdvietu betona pārsedzē.

Mashadovu par Čečenijas prezidentu likumīgi ievēlēja 1997.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!