Krievijas ārlietu ministrs Igors Ivanovs paziņojis, ja Vašingtona pieņems lēmumu veidot nacionālo pretraķešu aizsardzības sistēmu, Krievija atbildēs "ne vairs ar politiskiem, bet citiem pasākumiem".
Pēc ārlietu ministra teiktā, "gan līdzekļi, gan iespējas mums tam ir, un amerikāņi to zina".

"Bez šaubām, tas ir ļoti slikts scenārijs, taču mēs esam gatavi arī tādam," sestdien laikrakstā "Novije Izvestija" publicētajā intervijā uzsvēra Ivanovs.

Krievijas ārlietu ministrs, kurš šonedēļ bija ieradies vizītē ASV, uzskata, ka jūnijā gaidāmajās ASV un Krievijas vadītāju sarunās Maskavā pretraķešu aizsardzības sistēmas jautājums būs viens no būtiskākajiem.

Ivanovs arī norādīja, ka "praktiski [ASV prezidenta] Bila Klintona vizītes laikā Maskavā jūnijā ASV tiek plānoti pēdējie raķešu izmēģinājumi, gatavojoties uzsākt" nacionālās pretraķešu aizsardzības sistēmas programmas īstenošanu.

Ministrs uzsvēra, ka Krievijas puse patlaban veic "aktīvu izskaidrošanas darbu, lai parādītu šāda kursa bīstamību". Turklāt, sacīja Ivanovs, "mēs nevis vienkārši sakām amerikāņiem nē, bet piedāvājam reālu alternatīvu šās sistēmas izveidei".

Krievijas ārlietu ministrs "par ļoti svarīgu" uzskata faktu, ka ASV "nenoraida mūsu argumentus, bet uztver tos nopietni un ieklausās tajos".

Pēc ministra teiktā, "lieta vēl nav zaudēta, un mēs, dabiski, cīnāmies par to, lai uzvarētu tieši labākais scenārijs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!