Pirmdienas vakarā Maskavā notikusi sadursme starp OMON un Nacionālboļševiku partijas locekļiem, kuri pie metro stacijas "Kropotkinskaja" centušies sarīkot mītiņu, informē "NEWSru.com". Pēc sadursmes aizturēti apmēram 50 nacionālboļševiki.
Kā ziņo telekompānija "Eho", OMON darbinieki centušies izjaukt mītiņu, kas pēc partijas pārstāvju teiktā, bijis veltīts "krievu nācijas dienai". Nacionālboļševiku partija 5.aprīli par krievu nācijas dienu uzskata tāpēc, ka šajā dienā 1242.gadā krievu spēki kņaza Aleksandra Ņevska vadībā uz Čudu ezera ledus sakāva Livonijas ordeņa krustnešus.

Maskavas varas iestādes atteicās nacionālboļševikiem atļaut sarīkot mītiņu, taču tie nolēmuši organizēt gājienu. Pēc sapulcēšanās pie Kristus glābēja dievnama viņi sākuši virzīties Gogoļa bulvāra virzienā, taču OMON vienības centušās viņus izdzenāt un sāka viņus sist. Pēc aculiecinieku teiktā, OMON darbinieki izmantojuši fizisku spēku arī pret meitenēm.

Kā pavēstīja Nacionālboļševiku partijas preses sekretārs Aleksandrs Averins, aizturēti aptuveni 50 partijas locekļi, no kuriem vairāki ir spēcīgi piekauti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!