Foto: AFP/Scanpix
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs ticies ar Lībijas līdera Muamara Kadafi pārstāvjiem un paziņojis, ka ir gatavs to pašu paveikt arī ar Lībijas opozicionāriem, otrdien informē aģentūra "Interfax".

"Mūs apmierināja atbildes ko saņēmām no Tripoles pārstāvjiem. Viņi ir ar mieru izskatīt konflikta politisko noregulējumu, kā to paredz Āfrikas savienības piedāvājums, taču tas paredz NATO uzlidojumu pārtraukšanu un pamieru ar opozīciju," pēc tikšanā sacījis Lavrovs.

Viņš paziņojis, ka ir ar mieru tikties arī ar Bengāzī rezidējošo Nacionālo padomi " kad viņi būs gatavi."

"Krievija vienmēr ir uzsvērusi, ka šim konfliktam nav militāra risinājuma" , sacīja ārlietu ministrs.

Kā ziņots, Kadafi vairākkārt ir piedāvājis sākt sarunas, taču nemiernieki vēlas, lai viņš atkāpjas.To pašu uzskata lielākā daļa ANO dalībvalstu, tajā skaitā Krievija. Atšķiras viedokļi par veidiem kā tam jānotiek. Maskavā pieļauj, ka miera procesa sākuma fāzē Kadafi var piedalīties un " aiziet ar godu" .

Jau vēstīts, ka Lībijā kopš februāra vidus notiek bruņota sacelšanās pret autoritārā līdera Muamara Kadafi režīmu. Kadafi nāca pie varas militārā apvērsumā 1969.gadā, gāžot karali Idrisu.

ANO sankcionētu militāro operāciju Lībijā ar mērķi aizsargāt tās civiliedzīvotājus no Kadafi spēku uzbrukumiem 19.martā uzsāka Lielbritānija, Francija un ASV. Vēlāk šīs operācijas vadību pārņēma NATO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!