Foto: Itar-Tass/Scanpix
Krievijas kompānijas "Inteko" vadītāja un bijušā Maskavas mēra Jurija Lužkova sieva Jeļena Baturina pagaidām negatavojas atgriezties dzimtenē, jo bažījas, ka tiks arestēta, informē aģentūra “Interfax”.

Baturinu, saistībā ar lietu par naudas izkrāpšanu no kredītiestādes "Bank Moskvi", vēlas nopratināt prokuratūras izmeklētāji.

"Ja izsauks uz nopratināšanu, iešu, taču, lai izsauktu mani uz nopratināšanu, jābūt nopietniem iemesliem," paziņojusi Baturina.

Viņa noraida jebkādu saistību ar izmeklēšanu, kurā šobrīd iejaukta kompānija "Inteko".

Bijušā Maskavas galvas dzīvesbiedre atzīst, ka baidās ierasties Krievijā, jo nevēlas, lai viņas divas meitas aug kā bārenes, taču ", ja uzskatīšu, ka situācija ir mierīga, es atbraukšu," sacīja Baturina.

Tikmēr pats Jurijs Lužkovs atrodas Krievijā. Iepriekš viņš apgalvoja, ka negatavojas braukt uz ārzemēm saistībā ar Baturinas un viņas kompānijas lietu.

Arī Baturina apstiprinājusi, ka notikušais Lužkovu nepiespiedīs emigrēt. "Viņš strādā Maskavā, viņam ir pietiekami nopietns pasniedzēja darbs, kuru viņš aktīvi veic," skaidro eksmēra dzīvesbiedre.

Maskavā pret Baturinai piederošajām biznesa struktūrām notiek vairākas izmeklēšanas. Tiek meklētas saiknes starp viņas biznesa straujo uzplaukumu un faktu, ka viņas vīrs ilgstoši bija Maskavas saimnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!