Autoceļa Mariupole – Doņecka rajonā novērota masveida vietējo prokrievisko kaujinieku dezertēšana no priekšējām pozīcijām, atsaucoties uz Militāri politisko pētījumu centra "Informācijas pretestība" vadītāju Dmitriju Timčuku, vēsta aģentūra UNIAN.

"Kontrolposteņos dienesta uzdevumus turpina pildīt vien pa dažiem cilvēkiem," viņš raksta.

Tikmēr Dokučajevskas rajonā novērota ievērojama kaujinieku pulcēšanās - vairāk nekā 200 par vietējiem "opolčenciem" pārģērbti Krievijas karavīri, viņš turpina.

"Minētajam formējumam bruņojumā ir vairākas artilērijas sistēmas, kā arī desmit bruņotas kaujas automašīnas," norāda Timčuks.

Video: Separātisti runā, ka visi vīri grib pamest dienestu, jo netiek nomainīti un apgādāti

Austrumukrainā notiek Ukrainas armijas un prokrievisko separātistu sadursmes. Kijeva un Rietumi uzskata, ka Maskava ne tikai atbalsta prokrieviskos kaujiniekus, bet arī Ukrainā iesūta savus karavīrus un tehniku pār vairākus simtus garu robežas posmu, kas neatrodas Ukrainas varasiestāžu kontrolē.

Krievija savu militāro klātbūtni Ukrainā turpina noliegt. Tikmēr Kremļa politologs Sergejs Markovs intervijā portālam "Delfi.lt" pieļāva, ka Krievija varētu atzīt savu "ierobežotu klātbūtni" Ukrainā, bet ne agrāk, kā savu "militāro klātbūtni Ukrainā atzīs amerikāņi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!