Foto: stock.xchng
Vīrietis, kurš piektdien skolā Henaņas provincē sadūra vairāk nekā 20 bērnus un pieaugušo, uzbrukumu sarīkojis bailēs no "pasaules gala", atsaucoties uz avotiem policijā, pirmdien vēsta Ķīnas mediji.

36 gadus vecais Miņs Junczjuns piektdien uzbruka bērniem kāda ciema skolā Henaņas provincē un sadūra 23 cilvēkus. Pirms uzbrukuma skolēniem, vīrietis ievainojis kādu vecāku sievieti.

Aizturētā uzbrucēja radinieki un citi ciema iedzīvotāji stāsta, ka vīrietis cietis no neiroloģiskiem traucējumiem. Policija norāda, ka bērniem Miņš uzbrucis būdams ļoti ietekmējies no baumām par 21. decembrī gaidāmo "pasaules galu", vietējos medijos rakstīto atstāsta aģentūra "RIA Novosti".

Ķīnā aktīvi izplatās baumas par 21. decembrī ir kā gaidāmo "pasaules galu". Veikalos vērojams pastiprināts sveču un sērkociņu pieprasījums.

Jau vēstīts, ka vīrietis ar nazi piektdien ir ievainojis 22 bērnus un pieaugušo pamatskolā Henaņas provincē Ķīnā.

Vīrietis bērniem uzbrucis, kad skolēni ieradās uz mācībām, kāds policists atklājis aģentūrai AP. Savukārt avoti slimnīcā pastāstījuši, ka vīrietis vispirms uzbrucis vecākai sievietei un pēc tam bērniem. Uzbrucēju savaldīt izdevies skolas apsargiem. Divi no ievainotajiem bērniem nosūtīti uz labāk aprīkotām slimnīcām citos rajonos, norādīja AFP avots.

Ķīnā pēdējos gados ir notikuši vairāki uzbrukumi skolēniem. Dažus uzbrukumus sarīkoja darbu zaudējuši, vai citādi ārpus valsts ekonomiskā uzplaukuma palikuši cilvēki, skaidro BBC.

2010. gadā kāds uzbrucējs bērnudārzā Ķīnas austrumos sadūra 28 bērnus, divus skolotājus un apsargu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!