Foto: Reuters/Scanpix
Bijušā Starptautiskā Valūtas Fonda (SVF) izpilddirektora Dominika Strosa – Kāna "donžuāna sarakstā" parādās arvien jaunas sievietes. Par seksuālu uzmākšanos viņu apsūdz divas aviokompānijas "Air France" stjuartes, piektdien informē ārvalstu mediji.

Par jaunajiem faktiem paziņojis Ņujorkas viesnīcas "Sofitel" istabenes Nafisatu Diallo, kura apsūdz Strosu - Kānu izvarošanā, advokāts Kenets Tompsons, vēsta laikraksts "La Repubblica".

"Air France" stjuartes stāsta, ka bijušais SVF šefs pastāvīgi viņām uzmācies reisos no Parīzes uz Ņujorku. Aviokompānija pat izdevusi speciālu rīkojumu, lai pirmās klases pasažierus šajā laikā apkalpotu tikai stjuarti vīrieši.

Jaunie apvainojumi minēti vēstulē no Kanādas. Diallo aizstāvis apgalvo, ka runa bijusi par "simtiem stjuaršu", kam uzmācies Stross - Kāns.

Vēstules tekstā, kas nonācis avīzes "Le Parisien" rīcībā, teikts, ka saņemtas simtiem sūdzību no klientiem un stjuartēm par cilvēku, kas patlaban tiek apsūdzēts seksuālā varmācībā.

"Air France" pārstāvji gan nolieguši, ka būtu bijis rīkojums par izmaiņām pirmās klases klientu apkalpošanā.

Jaunās apsūdzības gan tiek uztvertas skeptiski. Ir skaidrs, ka, tuvojoties 23. augustam, kad tiesa Ņujorkā plāno lemt par Strosa - Kāna lietas virzību, apsūdzības puse cenšas savākt cik iespējams vairāk liecību par labu savai pozīcijai.

Kā ziņots, Stross-Kāns 14.maijā tika aizturēts Ņujorkas Džona Kenedija lidostā. 15.maijā ASV prokuratūra viņam izvirzīja apsūdzības par kriminālu seksuālu aktu, izvarošanas mēģinājumu un nelikumīgu brīvības atņemšanu.

19.maijā Stross-Kāns paziņoja, ka nekavējoties atkāpjas no SVF izpilddirektora amata, jo vēlas visu uzmanību pievērst sava nevainīguma pierādīšanai, kā arī tādēļ, lai pasargātu SVF un savu ģimeni.

Stross-Kāns 21.maijā pret drošības naudu tika atbrīvots no apcietinājuma Ņujorkas Raikersailendas cietumā un viņam bija jāuzturas mājas arestā Ņujorkā. Viņš noliedz visas izvirzītās apsūdzības.

Bijušais SVF vadītājs tika uzskatīts par Francijas Sociālistu partijas potenciālo kandidātu nākamgad paredzētajās šīs valsts prezidenta vēlēšanās, un tika prognozēts, ka viņam būtu izredzes uzvarēt pašreizējo prezidentu Nikolā Sarkozī.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!