Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā teroristu tīkla "Al Qaeda" vadītājs Osama bin Ladens plānojis nogalināt ASV prezidentu Baraku Obamu, par ASV mediju vēstīto raksta raidorganizācija BBC.

Šos bin Ladena nodomus atklāj viņa rakstītā dienasgrāmata, kas atrasta mājā Pakistānas pilsētā Abbotabadā, kur ASV militārie spēki īpašā operācijā naktī uz 2.maiju pērn nogalināja "Al Qaeda" līderi.

No ierakstiem dienasgrāmatā izriet, ka bin Ladens lūdzis saviem palīgiem, pamatā pakistāniešu kaujinieku Iljasu Kašmiri, izstrādāt plānu uzbrukumam ASV prezidenta lidmašīnai tad, kad gaisa kuģī atradīsies ne tikai Obama, bet arī kādreizējais militārās operācijas Afganistānā vadītājs ģenerālis, tagadējais ASV Centrālās Izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktors Deivids Petreuss.

Tiesa, ieraksti dienasgrāmatā tapuši laikā, kad Petreuss komandēja ASV militāros spēkus Irākā.

Bin Ladens paziņoja, ka Baraka Obamas nogalināšana ierautu ASV politiskajā haosā, bet viceprezidents Džo Baidens "pavisam nav gatavs ņemt situāciju savās rokās".

ASV specdienesti gan apgalvo, ka "Al Qaeda" diezin vai izdotos īstenot šādus uzbrukumus, un nekāda apstiprinājuma, ka ir notikusi gatavošanās terora aktam, nav, raksta BBC.

Iljass Kašmiri tika nogalināts ASV bezpilota lidaparāta uzlidojumā pērn jūnijā jeb neilgi pēc bin Ladena nāves.

Pie dokumentiem ar bin Ladena domām un plāniem ir tikuši "Washington Post" žurnālisti. ASV varas iestādes gan paziņojušas par nodomu atslepenot šos dokumentus.

Mājā, kur tika nogalināts starptautiskā teroristu tīkla līderis, tika atrasti arī laptopi, datori un dažādi faili.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!