Foto: EPA/LETA
Krievijas uzņēmējs Viktors Buts, kas Taizemē arestēts aizdomās par ieroču kontrabandu un izdots ASV, Ziemassvētkos varētu atgriezties Krievijā. Šādu informāciju izdevumam "Argumenti ņedeļi" sniedza kāda augstu stāvošā Krievijas specdienestu amatpersona.

Pēc vienas no versijām, ASV varētu apmainīt Butu pret bijušo naftas kompānijas "Jukos" vadītāju Mihailu Hodorkovski, kas cietumā Krievijā gaida tiesas spriedumu otrā krimināllietā, ceturtdien vēsta "NEWSru".

Izdevums vienlaicīgi norāda, ka "apmaiņas fonds" starp abām lielvalstīm šovasar jau izsmelts, kad ASV apmainījusi desmit krievu spiegus pret četriem par spiegošanu ASV labā ieslodzītajiem Krievijā.

Kā vēsta "Argumenti ņedeļi", palicis tikai viens galvenais varas pārstāvju ienaidnieks - Hodorkovskis.

Viņš gan iepriekš vairākkārt norādījis, ka nekad nepametīšot Krieviju. Iespējams, apsūdzētais tomēr varētu pārdomāt, ja otrajā krimināllietā viņam tiks piespriests prokurora pieprasītais 14 gadu cietumsods.

Žurnālisti pieļauj, ka, iespējams, tieši tādēļ uz decembra beigām pārcelta sprieduma nolasīšana Hodorkovskim.

Vienlaicīgi gan tiek norādīts, ka apmaiņai varētu patraucēt premjerministrs Vladimirs Putins, kuram pret bijušo naftas magnātu ir personīga nepatika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!