Polijas prese apgalvo, ka Krievijas pārstāvji, kuri organizēja 2010.gada aprīlī pie Smoļenskas bojā gājušā Polijas prezidenta Leha Kačiņska nosūtīšanu uz dzimteni, esot tīši samainījuši daļu mirstīgo atlieku.

Kā raksta britu avīze "The Times", bojāgājušā prezidenta dvīņubrālim Jaroslavam Kačiņskim tuvi avoti ziņojuši laikrakstam "Rzeczpospolita", ka Leha Kačiņska zārkā bijusi aviokatastrofā bojāgājuša ģenerāļa roka. Netiek atklāts ne ģenerāļa vārds, ne arī tas, kā roka tika atpazīta.

Kā ziņo avoti, Krievijas glābēji nav varējuši atrast visas Leha Kačiņska mirstīgo atlieku daļas un, lai to noslēptu un neizraisītu starptautisku skandālu, krievi atrautās prezidenta rokas vietā esot ielikuši zārkā cita katastrofas upura roku, uzskata Jaroslavam Kačiņskim tuvās aprindās.

Kā norāda britu laikraksts, šis sajukums un Krievijas tiesībsargājošo iestāžu veiktā nolaidīgā izmeklēšana var sabojāt Varšavas jau tā nebūt ne ideālās attiecības ar Maskavu.

Krievijas un Polijas saspīlētās attiecības sāka uzlaboties, kad Krievija publiski izteica līdzjūtību Polijai saistībā ar aviokatastrofu un apliecināja gatavību izmeklēt incidenta cēloņus. Tomēr pēc tam Polija aizvien biežāk sākusi izteikt neuzticību Krievijas izmeklētāju iegūtajiem rezultātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!