Nogalinātā Čečenijas cilvēktiesību aktīviste Nataļja Estemirova sniegusi vairākas liecības, kuras var palīdzēt izmeklēšanai noskaidrot patiesos žurnālistes Annas Poļitkovskas slepkavības pasūtītājus, otrdien vēsta Krievijas mediji.

Krievijas Ģenerālprokuratūras izmeklētājs jau nedēļu pēc Poļitkovskas slepkavības laikraksta "Novaja Gazeta" redakcijā nopratinājis Estemirovu un piefiksējis visu, kas Nataļjai bija zināms par "Poļitkovskas darīšanām", vēsta "Life.ru".

Cilvēktiesību aktīviste vēl pirms trim gadiem izvirzīja vairākas žurnālistes slepkavības versijas. Taču Poļitkovskas lietas pirmās tiesas prāvas laikā sieviete ne reizi netika izsaukta uz tiesu kā lieciniece.

Estemirova esot veikusi arī neatkarīgu Poļitkovskas slepkavības izmeklēšanu.

Kā ziņots, sieviete tika nolaupīta netālu no savas mājas 15. jūlijā Čečenijas galvaspilsētā Groznijā un vēlāk atrasta nogalināta mežā kaimiņrepublikā Ingušijā.

Estemirova bija viena no galvenajām Krievijas cilvēktiesību organizācijas "Memorial" aktīvistēm Kaukāza reģionā un nodarbojās ar pazudušo cilvēku lietām. Čečenijas varasiestādes bija vairākkārt izteikušas neapmierinātību ar viņas darbību.

Laikraksta "Novaja gazeta" žurnāliste Anna Poļitkovska tika nošauta Maskavā savas mājas kāpņu telpā 2006. gada 7. oktobrī.

Poļitkovska bija plaši pazīstama ar saviem rakstiem par notikumiem Čečenijā un Ziemeļkaukāzā, kā arī aktīvo Kremļa un Vladimira Putina kritizēšanu.

Viņa daudz rakstījusi par Krievijas armijas cilvēktiesību pārkāpumiem Čečenijā, kā arī neilgi pirms nāves informēja par Čečenijas prezidentam Ramzanam Kadirovam pakļauto karavīru zvērībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!