Foto: Reuters/Scanpix

Turcijas bruņotie spēki pāri robežai apšaudījuši teroristu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") pozīcijas Sīrijā, piektdien ziņoja vietējie mediji.

Turcijas artilērija ar haubicēm apšaudījusi džihādistu pozīcijas Alepo provincē, ziņoja aģentūra "Anatolia".

Jau vēstīts, ka Sīrijā stājies spēkā trausls pamiers, kas gan neattiecas uz grupējumiem, kurus ANO atzinusi pat teroristu organizācijām, tādiem kā "Daesh" un "Al Nusra".

Šī ir jau otrā reize nedēļas laikā, kad Turcija apšaudījusi "Islāma valsts" mērķus Sīrijā. Pirms tam vairāk nekā mēnesi netika ziņots par Turcijas uzbrukumiem šim grupējumam.

28. februārī Turcija 41 reizi apšaudīja sešus "Daesh" mērķus Sīrijā, šonedēļ atklāja augsta ranga Turcijas valdības amatpersona.

Kopš februāra vidus Turcijas artilērija apšaudījusi arī Sīrijas kurdu Demokrātiskās savienības partijas (PYD) mērķus. Armija skaidroja, ka tikai atbildējusi uz apšaudi no Sīrijas teritorijas.

Tomēr kopš pamiera sākuma Turcija nav apšaudījusi Sīrijas kurdu pozīcijas.

Vašingtona pieprasījusi Ankarai, lai tā pārtrauc kurdu pozīciju apšaudīšanu, pastāvot bažām, ka tas varētu turpināties arī pamiera laikā.

Sīrijas kurdu jautājums radījis saspīlējumu Turcijas attiecībās ar ASV, kas PYD militārā spārna Tautas aizsardzības vienības (YPG) uzskata par visefektīvāko sabiedroto cīņā pret "Daesh". Vašingtona arī nepakļaujas Ankaras spiedienam un neatzīst YPG par teroristu organizāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!