Foto: AFP/Scanpix
Starptautiskā valūtas fonda vadītājs un franču politiķis Dominiks Stross – Kāns uzvedies kā īsts varmāka. Runa ir tieši par izvarošanu un nevis vienkāršu seksuālu uzmākšanos, līdz ar to viņam draud ilgs cietumsods, vēsta ārvalstu mediji.

Laikraksts "The Daily Mail" vēsta, ka viesnīcas " Sofitel" numurā valdošā nekārtība un asins pēdas uz palagiem liecina par cīņu un apstiprina 32 gadus vecās afroamerikāņu istabenes stāstus par to kā viņai uzbrucis kails vīrietis un piespiedis veikt netiklas darbības.

Strosu - Kānu aizstāv pirmklasīga advokātu komanda, kuras pārstāvji uzskata, ka varēs vinnēt lietu.

Parasti šādos gadījumos apšauba upura liecības un savākto pierādījumu korektumu. Tiek pieļauta iespēja, ka notikusi provokācija. Kā zināms, Stross - Kāns tika uzskatīts par reālāko kandidātu no sociālistu partijas Francijas prezidenta amatam nakamgad gaidāmajās vēlēšanās, atrastos arī citi, kas vēlētos viņu kompromitēt.

Strosa - Kāna iespējas izkļūt sveikā samazina fakts, ka ASV viņu tiesās zvērinātie un parasti tie ir cilvēki, kuri ne parāk ciena šīs pasaules varenos. Ja tie būs vidusšķiras pārstāvji, kuri cietuši ekonomikas krīzē, kurā daļēji vaino arī SVF.

Vēl pastāv iespēja Strosam-Kānam atpirkties, vienojoties ar upuri, lai tā atsauc apsūdzības.

Patlaban aizturētais atrodas Raikersailendas cietumā Ņujorkā. Tiesa atteicās viņu atbrīvot pret drošības naudu, jo pastāvēja bažas, ka viņš mēģinās bēgt.

Jau vēstīts, ka 62 gadus vecais Stross-Kāns sestdien tika aizturēts Ņujorkas Džona Kenedija lidostā, kad bija iekāpis aviokompānijas "Air France" lainerī, kam bija paredzēts izlidot uz Parīzi.

Viņu tur aizdomās par vardarbīgu seksuāli uzmākšanos 32 gadus vecai viesnīcas istabenei. ASV izmeklētāji ir saņēmuši orderi, lai meklētu DNS pēdas uz Strosa - Kāna apģērba un ķermeņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!