Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs Briselē notiekošajā Krievijas – Eiropas Savienības (ES) samitā paziņojis, ka viņam "Eiropas Parlamenta lēmums attiecībā uz jaunu Valsts domes vēlēšanu rīkošanu neko nenozīmē", vēsta raidorganizācija BBC.

"Nav ko komentēt. Tās ir mūsu vēlēšanas. Eirparlamentam ar to nav nekādas saistības. Eiroparlamentam ir jānodarbojas ar eiropiešu lietām," paziņoja Krievijas līderis.

Eiropadomes prezidents Hermans van Rompejs cita starpā atzīmēja, ka ES ir norūpējusies par pārkāpumiem Krievijas Valsts domes vēlēšanās.

Jau vēstīts, ka svētdien 4. decembrī Krievijā notika parlamenta apakšpalātas Valsts Domes vēlēšanas, kurās saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem uzvarēja pašlaik valdošā prezidenta Medvedeva un premjera Vladimira Putina partija "Vienotā Krievija", kas gan zaudēja divu trešdaļu vairākumu parlamentā. Tomēr opozīcija un starptautiskie novērotāji norāda uz plašiem pārkāpumiem vēlēšanu norisē un apšauba to tiesiskumu, tāpēc Krievijā notika plaši opozīcijas rīkoti protesti.

Eiroparlaments trešdien Strasbūrā pieņemtajā rezolūcijā aicina rīkot Krievijā jaunas, brīvas un taisnīgas Valsts domes vēlēšanas un nekavējoties un pilnībā izmeklēt visus ziņojumus par krāpšanu un iebiedēšanu vēlēšanu laikā 4.decembrī, informēja Eiroparlamenta preses dienestā.

Eiroparlaments atzinīgi novērtēja demonstrācijas Krievijā  kā iedzīvotāju gribas izpausmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!