Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs piedraudējis ar raķešu triecienu pa Starptautisko Krimināltiesu (SKT) Hāgā, kas pagājušajā nedēļā izdeva Kremļa saimnieka Vladimira Putina aresta orderi, vēsta raidsabiedrība BBC.

SKT piektdien, 17. martā, paziņoja par Krievijas prezidenta Putina un Krievijas bērnu tiesībsardzes Marijas Ļvovas-Belovas aresta ordera izdošanu saistībā ar ukraiņu bērnu deportācijām pēc pilna mēroga iebrukuma Ukrainā.

Medvedevs, kurš kopš kara sākuma jau ne reizi vien paudis naidu un draudus pret Rietumiem, savā "Telegram" kanālā SKT lēmumu raksturoja kā "starptautisko tiesību sistēmas galīgu sabrukumu", tālāk pievēršoties SKT ķengāšanai, norādot, ka savas pastāvēšanas laikā tā spējusi saukt pie atbildības tikai "trīs desmitus nevienam nezināmu personu".

Un šī tiesa tagad nolēmusi "pacelt roku pret lielāko kodolvalsti" un tas ir darīts ASV uzdevumā, apgalvo Medvedevs.

"Diemžēl, kungi, visi staigā zem dieva un raķetēm. Pilnīgi var iedomāties augstas precizitātes hiperskaņas raķetes "Oniks" pielietošanu no Krievijas kuģa Ziemeļu jūrā pa Hāgas tiesas ēku," draud bijušais Krievijas prezidents, "Tāpēc, pilsoņi tiesneši, uzmanīgi skatieties debesīs..."

Rietumu valstis un Ukraina ir apsveikušas SKT lēmumu. Arī ASV, kas neatzīst SKT jurisdikciju, lēmumu nosauca par pareizu. Krievija nav SKT dalībvalsts. Aizturēt Putinu būtu iespējams, tikai tad, ja viņš ierastos kādā no valstīm, kuras sadarbojas ar SKT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!