Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs trešdien pauda gandarījumu, ka ASV prezidenta vēlēšanās uzvarējis pašreizējais valsts vadītājs Baraks Obama no Demokrātu partijas, nevis viņa konkurents republikānis Mits Romnijs.

"Obama ir saprotams un prognozējams partneris," sacīja Medvedevs žurnālistiem vizītes laikā Vjetnamas galvaspilsētā Hanojā.

Krievijas premjers norādīja, ka Obama ir "visnotaļ veiksmīgs prezidents".

"Esmu priecīgs, ka lielas ietekmīgas valsts prezidents nebūs cilvēks, kurš uzskata Krieviju par galveno ienaidnieku. Tā ir paranoja," Romniju vērtēja Medvedevs.

Krievijas premjers atzina, ka Krievijas un ASV attiecību pārstartēšana, kuru aizsāka Obamas administrācija, "kaut kādā ziņā ir izdevusies, kaut kādā ziņā nav, taču tā ir jāturpina".

Medvedevs pauda cerību, ka Krievijas un ASV attiecības "kopumā būs normālas".

"Vai mums patīk Amerika vai ne, no tā, kā jūtas dolārs, ir atkarīga katra Krievijas ģimene," piebilda Krievijas valdības vadītājs.

Savukārt Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pavēstīja, ka "kopumā Kremlī visai pozitīvi uztvēra informāciju par Baraka Obamas uzvaru vēlēšanās".

"Mēs paužam cerību, ka pozitīvās iniciatīvas Krievijas un ASV divpusējās attiecībās un sadarbībā pasaules arēnā starptautiskās drošības un stabilitātes interesēs attīstīsies un pilnveidosies," norādīja Peskovs.

Gan Putins, gan Medvedevs ir apsveikuši Obamu ar uzvaru.

Jau ziņots, ka otrdien notikušajās ASV prezidenta vēlēšanās uz otro amata termiņu ievēlēts līdzšinējais valsts vadītājs Baraks Obama no Demokrātu partijas, uzvarot republikāni Romniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!